23948sdkhjf

Soldrevet fly skal jorden rundt

Det soldrevne fly Solar Impulse 2 sendes ud på en fem måneder lang jordomrejse. 17.000 solceller skal holde flyet på vingerne,
Solar Impulse er netop landet i Abu Dhabi, og det er også herfra at det om godt en måned drager ud på den fem måneder lange jordomrejse med piloterne Bertrand Piccard og André Borschberg ved styrepinden, skriver Ingeniøren.

Turen bliver på godt 35.000 kilometer, og selvom det vil tage sammenlagt fem måneder at flyve jorden rundt, så bliver den samlede flyvetid kun 25 døgn.

Det skyldes at flyet, der vejer 2300 kilo og har et vingespænd på 72 meter, ikke just flyver hurtigt. Hastigheden kommer til at ligge på 50 til 100 km/t og det længste stræk i luften for de to piloter bliver fem døgn.

Det har taget 12 år at udvikle flyet og dets forgænger Solar Impulse fløj i 2013 hele vejen over USA, nu tager Solar Impulse 2 altså hele jorden rundt.

Flyet er udstyret med 17.000 solceller der skal levere strøm til de fire eldrevne motorer og de 633 kilo tunge batterier, der skal sørge for at flyet også kan flyve om natten.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111