23948sdkhjf

Skunklaboratorier koster hos Energiselskaberne

Kriminelle stjæler strøm til dyrkning af skunk. Det koster hvert år energiselskaberne millioner.
Et skunklaboratorium er dyrt i drift, men de kriminelle skunkproducenter betaler ikke selv for strømmen. De tapper den simpelthen ulovligt uden om elmåleren, og det koster hvert år mange penge, både hos energiselskaberne og hos forbrugerne, skriver DR.dk.

Hos Energi Fyn fortæller teknisk direktør Klaus Winther at man i 2013 og 2014 har fået stjålet strøm til en samlet værdi af 2,1 mio. kr. Hos SE oplevede man i 2014 et tab på 850.000 kr., mens Dong Energy oplyser at man i øjeblikket har sager kørende med et samlet krav på tre millioner kroner.

- Det er ganske store mængder el, der er tale om, og det er tyveri i millionklassen. Derfor har vi været nødsaget til at stramme meget op, siger Klaus Winther fra Energi Fyn til DR Fyn.

Energi Fyn har netop indledt en retssag mod fire vietnamesere, der i forbindelse med dyrkning af skunk på Fyn og i Jylland, har stjålet strøm for 720.000 kr.

Heldigvis er energiselskaberne blevet bedre til at opspore strømtyveriet blandt andet ved at installere målere, der kan opspore usædvanligt forbrug af elektricitet, ligesom virksomhedernes montører er blevet bedre til at spotte snyderiet.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125