23948sdkhjf

Energi Viborg Kraftvarme retter millionkrav mod leverandør

Ansvaret for den fejlslåede geotermiske boring ved Kvols ligger hos Ross Engineering A/S. Derfor rejser Energi Viborg Kraftvarme nu et millionkrav mod den tidligere leverandør.
Kvols-sagen trækker fortsat sine spor. Ved at rejse en voldgiftsag mod Ross Engineering efter et meget grundigt forarbejde forsøger Energi Viborg Kraftvarme nu ikke alene at få ansvaret for
forløbet placeret, men også at få en økonomisk kompensation.

- Det vil ikke kunne dække de meget store tab, som projektet medførte, og som desværre også rammer fjernvarmeforbrugerne i Viborg. Men vi mener, at det er vores pligt at gøre, hvad vi kan for at få minimeret tabet, og ikke mindst at få klarhed over ansvarsfordelingen i den komplicerede sag, siger formanden for Energi Viborg, Niels Dueholm.

Niels Dueholm tilføjer, at Energi Viborg allerede i 2013 varslede Ross Engineering om, at et økonomisk krav kunne være på vej. Og det kommer så nu, efter en omfattende teknisk gennemgang med bistand fra en ekstern ekspert. En gennemgang, der blev sat i gang straks efter projektet blev lukket ned i juni 2012.

- Denne gennemgang har efter vores vurdering bekræftet, at der er grundlag for at rejse kravet på de 10 millioner kroner, som nu skal afgøres i en voldgiftssag, siger Niels Dueholm, og tilføjer, at beløbet på 10 mio. kr. er det maksimale, som Ross kan gøres ansvarlig for, jævnfør den kontrakt som er indgået mellem Viborg Fjernvarme og Ross Engineering.

Energi Viborg holder blandt andet Ross Engineering ansvarlig som boreleder for den fejlslåede boring på grund af manglende fremskaffelse og brug af data fra tidligere boringer i området, og for hele den strategi, hvormed boringen blev tilrettelagt og igangsat.

Ross Engineering fik opgaven med boreledelse i maj 2011 af Viborg Fjernvarme efter et udbud.

Senere, da Viborg Fjernvarme var truet af konkurs, gav Viborg Kommune en kommunegaranti til projektet under betingelse af, at projektet blev overdraget til Energi Viborg Kraftvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094