23948sdkhjf

Klimadan anfægter varmepumpe vs. oliefyrs-debat

- Det er stadig attraktivt at udskifte oliefyret med en varmepumpe på trods af afskaffelsen af forsyningssikkerhedsafgiften og faldende oliepriser, lyder det fra varmepumpeinstallatør Klimadan A/S.
Den seneste tids mediedækning af afskaffelsen af den omdiskuterede forsyningssikkerhedsafgift kombineret med de faldende oliepriser på verdensplan har ført til en noget ensidet og unuanceret fremstilling af varmepumper som alternativ til oliefyr, mener man hos Klimadan A/S.

- Det svarer til, at man argumenterer for, at der med de nuværende oliepriser er en god driftsøkonomi i f.eks. en gammel amerikanerbil, som kører få kilometer pr. liter. Det er jo ganske rigtigt blevet billigere at fylde tanken, men det er nok kun et fåtal, som vil mene, at der er god driftsøkonomi pr. km sammenlignet med moderne biler, lyder det fra Søren N. Andersen, direktør i Klimadan A/S.

Regeringen har forbudt installation af oliefyr i nybyggeri, og en lignende aftale om installation af oliefyr i eksisterende byggeri i områder med adgang til kollektiv varmeforsyning bliver muligvis en realitet senere på året. For områder, der ikke har adgang til kollektiv forsyning, foreligger der ikke nogen form for regulering. Dette betyder, at det ved enhver form for renovering vil være den økonomiske betragtning, der er afgørende for, om forbrugeren vil investere i en varmepumpe.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel inden for specielt luft/vand varmepumper. Kunderne fokuserer på driftssikkerhed og driftsøkonomi, men i høj grad også på at sikre sig mod fremtidige prisstigninger, hvilket netop er varmepumpens styrker, siger Søren N. Andersen.

Uagtet faldende oliepriser og afskaffelsen af forsyningssikkerhedsafgiften er det stadig meget attraktivt at udskifte sit eksisterende oliefyr med en varmepumpe, lyder det fra Klimadan.

- Det er vigtigt at slå helt fast, at det nuværende prisfald på olie ikke gør opvarmning med oliefyr til en billigere varmekilde end opvarmning med en varmepumpe, siger Søren N. Andersen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109