23948sdkhjf

Kongelig indvielse af dansk-norsk elforbindelse

Kronprinser fra Norge og Danmark indvier - fra hver sin side - ny, fælles elforbindelse over Skagerrak.
Torsdag den 12. marts 2015 vil Statnett og Energinet.dk markere åbningen af det nye søkabel mellem Norge og Danmark og to nye højspændingsledninger, der er koblet sammen med forbindelsen. HKH Kronprins Haakon af Norge og HKH Kronprins Frederik af Danmark vil stå for den officielle indvielse.

Åbningsarrangementet finder sted på Festningsplassen i Kristiansand og ved Station Tjele nær Viborg. Kronprins Haakon vil være til stede i Kristiansand, og Kronprins Frederik vil være til stede i Tjele. Den officielle åbning vil være fælles for begge lande og blive transmitteret på storskærm mellem Norge og Danmark.

Arrangementet markerer, at et nyt søkabel mellem Norge og Danmark, Skagerrak 4, er klar, og at højspændingsledningerne Kassø-Tjele og Kristiansand-Rød begge står færdige.
Til sammen udgør den nye og opgraderede højspændingsforbindelse en strækning på cirka 600 kilometer fra Sønderjylland i Danmark til Grenlandsområdet i Norge. Forbindelsen bidrager til bedre forsyningssikkerhed i de to lande, og gør det muligt at sende mere strøm mellem landene og dermed bedre udnytte vedvarende energi i begge lande.

- Det er store og vigtige projekter for fremtidens nordiske elsystem, og de bidrager til mere udveksling af vedvarende energi. Vi sætter stor pris på, at kongehusene i Norge og Danmark ønsker at deltage i markeringen af, at disse projekter sættes i drift, siger bestyrelsesformand i Statnett Kolbjørn Almlid.

- Projekterne giver samlet set en betragteligt bidrag til forsyningssikkerhed og udbygning af vedvarende energi i begge lande, og vi ser frem til at markere det eftertrykkeligt med et fælles arrangement med kongelig deltagelse, siger bestyrelsesformand i Energinet.dk Niels Fog.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109