23948sdkhjf

Nordjyderne overvinder varmepumpe-skepsis

Energiselskabet Nyfors har endelig knækket varmepumpe-koden og overvundet nordjydernes varmepumpeskepsis.
Efter flere års tilløb har Nordjyderne for alvor kastet sig over varmepumper til opvarmning af bolig og sommerhus. Fordelagtige afgifter, mere effektive pumper og planlagt udfasning af olie- og gasfyr er forklaringen, lyder det fra Nyfors, der lige nu oplever en eksplosiv vækst i salget.

- I de første år var der stor skepsis omkring teknikken og brug af El til opvarmning. Men i år – og ikke mindst her i efteråret - er antallet af henvendelser fra private, der ønsker fyret skiftet ud med en varmepumpeløsning eksploderet, siger Henrik Mentz, CEO fra Nyfors.

En rapport fra FleksEnergi fra 2013 viser, at der i Region Nordjylland fortsat er 65.000 husstande med enten olie-, gas- eller pillefyr som primær varmekilde. Mange af disse husstande vil få den største besparelse ved at skifte fyret ud med en varmepumpe, og derfor forventer Nyfors, at salget vil fortsætte med at stige:

- Fakta er, at varmepumpe-teknologien hele tiden forbedres, at olieprisen på sigt vil være stigende, at der gives rabat på EL-afgiften på 40 øre, hvis du anvender EL-baserede opvarmningsformer osv. Der er således mere og mere, der taler for en varmepumpe-løsning, og det har nordjyderne for alvor fundet ud af, fortsætter Henrik Metz.

Også erhvervslivet i Nordjylland har vist en stigende interesse for varmepumpe-løsninger, oplyser Nyfors.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078