23948sdkhjf

Gyllemangel truer biogasplaner i Vestjylland

Biogasplaner i Ringkøbing-Skjern kommune skrumper på grund af gyllemangel.
Frem til den 30. januar er der tre lokalplaner om biogasanlæg samt et tillæg til kommuneplanen om de tre anlæg og en tilhørende biogasledning ude i offentlig høring i Ringkøbing-Skjern Kommune, skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Biogasanlæggene skal placeres vest for Borris, syd for Sdr. Vium og mellem Tarm og Ådum – biogasledningen skal gå fra Sdr. Vium og til Arlas mejeri Arinco ved Videbæk.

Men måske bliver biogasanlægget ved Sdr. Vium ikke til noget, da Bioenergi Vest ikke har gylleaftaler nok i hus.

- Det er usikkert, om der kommer et anlæg ved Sdr. Vium, for vi har ikke aftaler om levering af den nødvendige mængde gylle. Det kan derfor også betyde, at selve biogasledningen ikke bliver bygget længere end til anlægget på Strømmesbølvej mellem Ådum og Tarm, fortalte Finn Jessen, direktør hos Ringkøbing Skjern Kommune på et borgermøde i denne uge.

Bioenergi Vest har fået tilsagn fra EUDP om et tilskud på 10 mio. kr. til etableringen af biogasledningen, mens anlæggene vest for Borris og mellem Tarm og Ådum har fået 7,5 mio. kr i støtte fra den grønne vækstfond. Resten af finansieringen venter man at få på plads gennem en række EU-fonde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078