23948sdkhjf

OK installerer solcelleanlæg på sin 17. vaskehal

Når installationsarbejdet er slut i Skalborg kan OK bryste sig af at have hele 17. vaskehaller kørende delvist på solenergi.
Langt størstedelen af OK-kædens vaskehaller bærer i dag svanemærket, som er en nordisk miljømærkning, der betyder, at man bruger væsentligt mindre vand end ved en konventionel bilvask, og at der vaskes med miljøvenlige vaskemidler.

Nu er flere af OK’s vaskehaller blevet yderligere miljøvenlige. Det sker ved hjælp af strøm fra solceller, monteret på taget af vaskehallen.

- Solceller er et forretningsområde, vi har meget fokus på. Og strøm fra solceller til vaskehaller går derfor fint i tråd med vores grønne strategi. Et solcelleanlæg i den størrelse producerer årligt cirka 5.400 kWh og dækker mere end 12 procent af en gennemsnitlig OK-vaskehals strømforbrug, siger Gert Johansen, konceptudviklingschef i OK.

Foreløbigt har OK hovedsageligt monteret solcelleanlæg på egne vaskehaller, men OK’s forhandlere har også fået øjnene op for de positive effekter ved at investere i solceller. Hos SuperBrugsen i Bramdrupdam ved Kolding har man således netop indviet sine solcelleanlæg på brugsforeningens to vaskehaller i henholdsvis Bramdrupdam og i Børkop.

- Vores vaskehaller var allerede svanemærkede, og nu kan vi så hejse endnu et miljøflag med solcelleanlægget. For os handler det om at gøre en indsats miljømæssigt samtidig med, at vi kan spare nogle penge i strøm, og jeg kan kun opfordre andre brugsforeninger, som har nogle penge på kistebunden, til at investere i et lignende anlæg til gavn for miljøet og for deres forretning, siger Jan Lundsgaard, bestyrelsesformand i brugsforeningen i Bramdrupdam.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.52