23948sdkhjf

Energimærket er tungen på vægtskålen

Den lovpligtige energimærkning af boliger er efterhånden blevet en afgørende faktor for boligejere.
Siden 2010 har det været lovpligtigt at energimærke sin bolig i forbindelse med salg. Og efter en sløv start er energimærket efterhånden kommet godt i vej, skriver Politiken.

En opgørelse fra boligsiden.dk over prisudviklingen på huse inddelt efter energimærke fra 2010 frem til i dag taler sit tydelige sprog. Boliger med energimærke A, B eller C har holdt prisen eller er steget i pris i perioden 2010-2014 mens boliger med mærket E, F eller G er faldet markant.

En udvikling man har mærket hos blandt andre Home hvor relationsshef Mads Ellegaard fortæller, at energimærket er blevet en væsentlig parameter for boligkøberne, og at køberne ofte vælger en bolig fra grundet for dårlig energimærkning. Rent faktisk mener seks ud 10 Home-mæglere at boligkøbernes fokus på energimærkningen er ”markant øget”.

Morten Skak, boligøkonom på Syddansk Universitet, er ikke overrasket over udviklingen.

- Det tager altid tid, før sådan noget slår igennem. Men nu ser det ud til, at energimærket er blevet noget, der vejer tungere hos boligejerne. Det kan både være, fordi de ser det som en investering – altså at de på sigt kan spare penge, hvis huset er energivenligt – eller af idealistiske årsager, siger han til Politiken.

Originalartikel
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08