23948sdkhjf

Ekstraomkostninger tynger stirling-producenten Reka

Nordjysk energiudvikler med nyt årsregnskab døjer med regelændringer, og det smitter af på bundlinjen.
Resultatet før skat, som for nylig er offentliggjort, faldt med godt fem mio. kroner. Fra 7,4 mio. kroner i 2013 til 2,1 mio. kroner før skat i 2014.

Det tilfredsstiller ikke Christian Larsen, administrerende direktør for Maskinfabrikken Reka i Aars, som udvikler og producerer forskellige energiløsninger og blandt andet eksporterer brændselskedler til en lang række lande.

Det er især strammere danske emissionsregler om røggasudslip fra biobrændselskedler, der har kostet Reka mange penge i 2014 for ekstra arbejde.

- Det har gjort, at vi har været nødt til at teste nogle kedler og bygge dem om. Det giver omkostninger, som pludselig bliver pålagt os, uden at vi får noget for det, siger Christian Larsen til Metal Supply.

Lys efter mørket
Han forventer, at der stadig bliver tyngende omkostninger i 2015, som gør, at virksomhedens indtjening holder sig på det nuværende, spinkle niveau.

- Der vil også være omkostninger til afprøvning og udvikling, som jo koster en masse penge.

Men derudover er han optimist på virksomhedens vegne. Han har store forhåbninger til forskellige udviklingsprojekter. Et filtersystem til skibsfarten forventer han begynder at give indtjening i 2016, og om 2-3 år forventer han, at et udviklingsprojekt med varmluftsmotorer begynder at folde sig ud.

Varmluftsmotoren, den såkaldte stirlingmotor, forventer han bliver Rekas helt store guldæg på længere sigt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095