23948sdkhjf

Krejlerbytte var startskud til produktudvikling

Ans Solenergi har udviklet på sin luftsolfanger og omdannet den til et absorptionskøleanlæg. Startskuddet til udviklingen af anlægget lød for tre år siden, da indehaver Palle Kerdil byttede sig til en bunke vakuumrør.
Det er den patenterede luftsolfanger Vacpipe, der nu også kan bruges til afkøling. Ans Solenergi har nemlig over Vacpipen udviklet en absorptionsvarmepumpe, der både kan varme op og køle ned.

Længe undervejs
Arbejdet med absorptionsvarmepumpen har været længe undervejs og er blandt andet hjulpet godt i vej af en forespørgsel fra Afrika.

- Vores Vacpipe er patenteret og konceptet er ikke nyt, men utroligt in i øjeblikket. Vi begyndte allerede at udvikle på luftsolfangeren til køling år tilbage, men lagde det på hylden, da det kostede både tid og penge, fortæller Palle Kerdil fra Ans Solenergi.

- Men med den sommer vi havde sidste år, hvor der var så varmt sammen med en forespørgsel fra Afrika – ja så fandt vi projektet frem fra gemmerne.

Absorptionskølepumpen fungerer fremragende til affugtning, derfor henvendelsen fra Afrika, hvor man vil anvende absorptionskølepumpen til tørring af kakaobønner og andre frøsorter.

Vakuumrør ved et tilfælde
Ans Solenergi har tidligere fået sin Vacpipe verificeret gennem ETV, Environmental Technology Verification, hvis formål er at bevise og dokumentere effekten af innovative miljøteknologier.

Det var Teknologisk Institut, der dengang testede Vacpipen, og den hev topkarakterer hjem på effektivitet og ydelse, hvilket i høj grad skyldes de højisolerende vakuumrør Vacpipen, som navnet antyder, er udstyret med. At materialevalget faldt netop på vakuumrør er nærmest et tilfælde.

- Jeg handlede for nogle år siden med sådan en krejler-type og han ville absolut bytte mit produkt med nogle vakuumrør. Men jeg ville ikke have de rør, man da han kom tredje gang, måtte jeg overgive mig og fik derfor to kasser vakuumrør. I starten stod de bare i et hjørne, men nu har de altså fundet anvendelse, fortæller Palle, der efterfølgende var i Kina, hvor man arbejdede på vakuumrør, der var åbne i begge ender, hvilket gør dem endnu mere effektive.

- Derfor er det de rør, vi bruger i dag, siger han til Energy Supply.

Og hvad angår fremtiden for Vacpipen og absorptionskølepumpen så siger Palle Kerdil:

- Helt ærligt jeg er 71 år, jeg har ikke gjort det her for at generere omsætning, men for udviklingens skyld. Man skal jo prøve noget nyt, nu når vi presses af Harald Nyborgs lave priser, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093