23948sdkhjf

Thy Møllen: Mens vi venter på ministeren

Hos Thy Møllens direktør Leif Pinholt er frustrationen tydelig at spore. Han venter nu på andet år på en afklaring på området for afregning af elpriser for hustandsmøller. - Alt står stille og det koster penge, siger han.
- Hvornår kan jeg få min mølle op? Er et spørgsmål som Leif Pinholt fra Thy Møllen hører næsten dagligt fra mange af sine 250 kunder. Og hver gang må Leif Pinholt sige til kunden, at svaret på det spørgsmål blæser i vinden.

Møller trods manglende afklaring
Efter næsten to års ventetid er der stadig ingen afklaring på afregningen af elpriser for husstandsmøller, hvilket ærgrer en tydeligt frustreret Leif Pinholt.

- Vi har ordrer liggende for over 100 mio. kroner, der bare venter på at blive stillet op. Vi kan intet gøre. Bankerne vil ikke låne vores kunder penge, så længe vi ikke har en underskrift fra ministeren, forklarer han til Energy Supply.

Enkelte kunder er dog blevet utålmodige og har trods den manglende afklaring bedt om at få deres møller sat op alligevel. Så ud over administrationen af de mange henvendelser med hvorfor’erne og servicering af allerede etablerede møller, så har Leif Pinholt og hans installatører dog haft lidt at rive i det seneste halve år.

- Der har været nogen kunder med så stort et forbrug, at de har været ligeglade med afregningen og bare bedt om at få møllerne sat op, siger han og understreger, at det langt fra er tilfældet for de fleste.

Mangler international typegodkendelse
Med udgangen af 2013 gik Leif Pinholt med udlandsplaner for sin møller, men også her må man væbne sig med tålmodighed.

- En typegodkendelse til udlandet koster en million, den har vi ikke, for de penge har vi brugt på lønninger, mens vi venter. Vi må bare håbe på, vi overlever til der kommer gang i den igen, forklarer han og tilføjer:

- Som sagt koster det en million at få den typegodkendelse og så tager det 9 til 12 måneder. Og det er fra den dag, hvor vi får den endelige afklaring.

Så Leif Pinholt er mere end klar til at agere, når tiden kommer, og han glæder sig til at hans 10 KW mølle - typegodkendt til den nye lovgivning, foreslået i februar 2013 og endnu ikke vedtaget - får udenlandsk luft under vingerne.

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078