23948sdkhjf

Skifergas-klager afvist

Frederikshavn Kommune har overholdt alle regler, fastslår klagenævn
Frederikshavn Kommune fulgte reglerne til punkt og prikke, da den med to afgørelser i juni og juli banede vejen for den prøveboring efter skifergas, som det franske energiselskab Total til februar starter på en mark ved Dybvad.

Det har et enigt Natur- og Miljøklagenævn netop afgjort. Nævnet har taget stilling til i alt syv klager over kommunens sagsbehandling. Alle klager er blevet afvist.

De første seks klager drejer sig om en afgørelse 25. juni, hvor byrådet sagde ja til den lokalplan og det kommuneplantillæg, der udgør grundlaget for prøveboringen. Klagerne var indgivet af både naboer og foreninger, herunder Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening.

Den sidste klage drejede sig om selve vvm-tilladelsen til prøveboringen, som blev givet 22. juli. Klageren var en nabo.

I begge tilfælde vurderer Natur- og Miljøklagenævnet, at Frederikshavn Kommune har overholdt planlovens, vvm-bekendtgørelsens og miljøvurderingslovens bestemmelser. Nævnet fastslår dermed, at prøveboringen kan fortsætte som planlagt af Total og dets partner Nordsøfonden.

Nævnet understreger, at det i sin afgørelse udelukkende har taget stilling til retlige spørgsmål, altså om Frederikshavn Kommune i sine afgørelser har fulgt reglerne. Nævnet har ikke taget stilling til, om boringen er ”hensigtsmæssig eller ønskværdig.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078