23948sdkhjf

Energi Fyn investerer i vindmøller

Med opkøb af fem vindmøller sætter Energi Fyn fart på sin vindmøllestrategi, der skal bidrage til konkurrencedygtig grøn omstilling. Opkøbet skal sikre, at kundernes efterspørgsel efter grøn strøm opfyldes.
Energi Fyn har investeret i tre vindmøller på i alt knap 10 MW, der er en del af en vindmøllepark, som Jysk Vindenergi i tæt samarbejde med lokalområdet opstiller ved Østrup i Jammerbugt Kommune. Vindmølleparken kommer til at bestå af seks Vestas V112 vindmøller og vil producere strøm svarerende til cirka 17.000 husstandes årlige elforbrug.

Møllerne er købt som et nøglefærdigt projekt, hvilket betyder, at Energi Fyn overtager dem efter indkøring. Formodentligt medio 2015.

Energi Fyn har indtil nu primært arbejdet på at udvikle vindmøller på Fyn og undersøger løbende forskellige muligheder for at opstille vindmøller på Fyn med det formål at bidrage til den grønne omstilling og sikre grøn strøm til de fynske kunder.

- Købet af vindmøllerne ved Østrup påvirker ikke vores engagement i udviklingen af nye vindmølleprojekter på Fyn, og jeg har stor tiltro til, at det blandt andet vil lykkes os at opstille vindmøller på Odense Havneterminal. Det er vigtigt, at Energi Fyn bidrager til den grønne omstilling, og vi kan tilbyde vores kunder grøn strøm fra egne vindmøller. Derfor har vi valgt at påbegynde fase to i vores strategi, og dermed investere i nye og eksisterende vindmøller både på og uden for Fyn, når et godt og solidt projekt dukker op, siger Bent Agerholm.

Ud over vindmøllerne ved Østrup har Energi Fyn opkøbt to mindre vindmøller ved henholdsvis Fraugdegaard og Indslev Tårup på Fyn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094