23948sdkhjf

Aalborg CSP plukker rekordstor australsk tomat-ordre

Over 15.000 tons tomater kommer hvert år til at vokse i den australske ørken, når den nordjyske virksomhed Aalborg CSP har leveret et eget-udviklet termisk solenergisystem til over 200 millioner kroner.
Teknologikonceptet kommer til at udnytte solenergi og havvand til et 200.000 kvadratmeter stort gartneri i den knastørre udkant af den australske by Port Augusta og giver en rekord kontrakt på mere end 200 millioner kroner til Aalborg CSP.

Den danske virksomhed Aalborg CSP, der udvikler og leverer vedvarende energiteknologier indenfor koncentreret solkraft, har netop underskrevet en rekordstor kontrakt med John Holland på mere end 200 millioner kroner på udvikling og levering af et nøglefærdigt termisk solenergisystem til den australsk baserede virksomhed Sundrop Farms.

Udvidelse på 20 hektar
Sundrop Farms har udviklet et koncept, der består i at dyrke afgrøder i den sydaustralske ørken ved brug af havvand og solstråler som primære ressourcer. Deres testanlægs positive driftserfaring siden 2010 har skabt grobund for en storstilet anvendelse af teknologien og udvidelsen af den aktuelle drift med 20 hektarer med det formål at kunne producere over 15.000 tons friske grøntsager årligt til de australske forbrugere.

Aalborg CSP har udviklet og skal levere et integreret CSP-energisystem, som høster solenergi og leverer ferskvand, opvarmning og elektricitet, der understøtter den bæredygtige drift af Sundrops kommende drivhusanlæg.

Skaber grønne job
Dette banebrydende projekt er skabt i en kombination af Aalborg CSPs ekspertise inden for termisk ingeniørvidenskab og erfaring med international projektledelse. Virksomhedens ekspertise bygger på 25 års historie inden for udvikling af traditionelle dampkedler.

- Vi er i en unik position til at kombinere de nyeste og mest avancerede solteknologier med vores viden fra konventionelle dampkedler i forhold til at realisere et projekt med så unikke perspektiver for verdenssamfundet. Sundrop-projektet kommer til at kræve mere end 100.000 ingeniørtimer hos os og vore underleverandører og vil skabe nye grønne jobs i Danmark og internationalt. Vi er stolte over at kunne bidrage til dette projekt, der i øjeblikket er det mest spændende, grønne initiativ i verden, siger Svante Bundgaard, administrerende direktør ved Aalborg CSP.

250.000 kubikmeter ferskvand
Solenergianlægget, der blandt andet er baseret på Aalborg CSP's soltårnsteknologi, er designet til at levere mere end 250.000 kubikmeter ferskvand om året til kunstvanding gennem afsaltning af havvand. Ydermere leveres hele opvarmningsbehovet for drivhusene om vinteren og på de kolde sommernætter og der produceres elektricitet efter behov.

Aalborg CSP-system skal understøtte drivhusets dynamiske energibehov for vand, varme og elektricitet hen over året.

Færdig i oktober 2016
Med henblik på at omdanne Sundrops vision om til et realiserbart projekt har Aalborg CSPs energiingeniører allerede det seneste år fuldført et forprojekt til fastlæggelse af det kost-optimale tekniske design, der har skabt bæredygtighed i projektet.

Anlægget skal stå klart til drift i oktober 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078