23948sdkhjf

Brikkerne falder på plads i Frederikshavn

Et kæmpe vindmølleprojekt ud for Frederikshavn Havn ser ud til at være kommet godt i vej. Dong Energy skulle eftersigende have overleveret rettighederne til havmøllesitet, mens en b-certificering af gigamøllerne skubber i den rigtige retning.
Demonstrationsprojekt Frederikshavn er navnet på det storstilede energiprojekt, der går ud på at rejse seks kæmpe vindmøller ud for Frederikshavn Havn. Ifølge Nordjyske har projektet fået god medvind.

Fra Dong til ...
Ifølge avisen har Demonstrationsprojekt Frederikshavn siden præsentationen tilbage i september haft en dialog kørende med både Energistyrelsen og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen.

I en skrivelse oplyser klima- og energiministeren, at Demonstrationsprojekt Frederikshavn ønsker at overtage Dong Energys endnu ikke udnyttede havvindmøllesite ud for Frederikshavn.

Et ønske der efter Nordjyskes oplysninger skulle være gået i opfyldelse.

Fra B til A
Projektet skal blandt andet fungere som udstillingsvindue for Vestas-vindmøllen V164 8MW, der indtil videre kun har været testet i Østerild.

Og MHI Vestas Offshore Wind kunne tirsdag meddele, at man var kommet et skridt nærmere kommercielt salg af møllen med en foreløbig B-certificering, hvilket betyder at man kan gå videre med salg af møllen.

En a-certificering er midlertid et vigtigt led i etableringen af mølleparken ud for Frederikshavn, og chief technology officer Torben Hvid hos MHI Vestas Offshore Wind siger til avisen, at man forventer at udestående spørgsmål vil blive afsluttet og dokumenteret i løbet af første kvartal 2015.

Læs også: Vestas' supermølle får foreløbig certificering

Hanstholm, Esbjerg & Hvidesande
Aktørerne bag Demonstrationsprojekt Frederikshavn ser et stort potentiale i projektet og vurderer at det sagtens kan udbredes til byer som Hanstholm, Hvidesande og Esbjerg.

Bag projektet står virksomhederne Universal Foundation, datterselskab til Fred Olsen Energy, MHI Vestas Offshore, Dong Energy, 3F, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank, Nordea, Frederikshavn kommune, Frederikshavn Havn, Erhvervshus Nord, Kotra, Daewoo International, Kuehne+Nagel, TAihan Electric Wire samt flere små og mellemstore virksomheder.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126