23948sdkhjf

Innovationsfonden investerer 260 millioner kroner i bæredygtighed

Med Danmarks ambitiøse planer om at overgå til et samfund uden brug af fossile energikilder, skal der sættes turbo på teknologiudviklingen.
Innovationsfonden præsenterer de nyeste bevillinger til en række lovende energi- og miljøprojekter, der blandt andet forsker i fremstilling af miljøvenlig flybrændstof, strømproducerende vandrensningsanlæg og på lang sigt produktion af glukose og protein med minimalt behov for vand eller landbrugsjord. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Fondens investeringer i strategisk forskning inden for bæredygtig energi og miljøteknologi er et væsentlig bidrag til den teknologiudvikling, der er nødvendig for at Danmark kan leve op til målet om total udfasning af fossile energikilder i 2050 og styrke udvikling af nye miljøteknologier.

- I Danmark har vi gennem investeringer i energi og miljø skabt grundlag for tusindevis af grønne jobs og milliardeksport. Nu er kursen sat mod det fossilfri samfund i 2050. Det kræver, at vi investerer i udviklingen af ny viden og teknologi, som tilfældet er for de projekter, som Innovationsfonden præsenterer i dag, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden.

Mere optimal udnyttelse
I alt har fonden fundet investering til en femtedel af de indsendte projekter. Kvaliteten vidner om, at der er masser af gode ideer og solid knowhow i de danske forskningsinstitutioner på energi- og miljøområdet.

Der er udvalgt femten projekter, der hver især har potentiale til at medvirke til en mere optimal udnyttelse af vedvarende energikilder og udvikling af nye miljøteknologier. Det er alle teknologier, som på sigt vil kunne eksporteres til mange andre dele af verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094