23948sdkhjf

Det sker: Vidensdeling om flydende naturgas

Nationalt vidensdelingsseminar i Aarhus skal klæde havnene på til fremtiden og vende blikket mod flydende naturgas.
Nye krav til skibsfarten om en drastisk reduktion i udledningen af skadelige svovl- og kvælstofoxider har gjort det nødvendigt for danske havne at vende blikket mod mere miljøvenlige brændstoffer. Det skriver Kosan Crisplant i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Danske Havne og Energi- og Olieforum afviklet Kosan Crisplant derfor et nationalt videndelingsseminar, som skal gøre de deltagende havne og kommuner fra hele Danmark klogere på mulighederne for at anvende LNG i dansk regi.

På seminaret vil eksperter fra blandt andet Energi- og Olieforum, Søfartsstyrelsen, COWI, Q8 og Kosan Crisplant fremlægge deres bud på udviklingen og den forventede fremtidige efterspørgsel efter LNG. Via cases vil deltagerne få indblik i erfaringer fra tidligere projekter og blive klædt på til at vælge de rigtige løsninger.

På programmet er desuden en gennemgang af mulige LNG-løsninger til danske havne og en status på de aktuelle miljøregulativer fra IMO, FN's organisation for søfart.

IMO's miljøregulativer indebærer blandt andet, at skibsfartens udledning af svovl skal reduceres til 0,10 % pr. 1. januar 2015 i de såkaldte ECA, Emission Control Areas, som blandt andet indbefatter Østersøen og Nordsøen. Skibsfarten står for over halvdelen af det globale dieselforbrug til transport.

Seminaret løber af stablen torsdag den 27. november 2014 på Koldkærgård Konferencecenter i Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094