23948sdkhjf

FN-rapport offentliggøres i København

FNs miljøprogram, UNEP, offentliggør i morgen sin femte Emissions Gap Report i København.
Det er den mest autoritative kilde til at vurdere "gabet" mellem, hvad landene på den ene side har givet tilsagn om at gøre for at begrænse drivhusgasudledninger, og hvad der på den anden side er nødvendigt for at holde den globale opvarmning under 2 grader.

Rapporten er i modsætning til synteserapporten fra FN’s klimapanel baseret på dugfriske oplysninger om landenes tiltag.

Den nye Gap-rapport viser, at skal vi holde os under 2-graders målsætningen, skal de globale CO2udledninger begynde at falde inden for en ganske kort årrække.

Samtidig peger rapporten på løsninger, der kan lukke "gabet", hvis vi handler nu. Skal vi nå vores fælles 2-graders mål, kræves der global enighed om ambitiøse mål for bæredygtig udvikling og konkret politiske handling.

Gap-rapporten har i år særligt fokus på energieffektivitet. Her kan klimavenlige løsninger inden for blandt andet bæredygtigt byggeri være særdeles effektive og samtidigt give en lang række positive sidegevinster for mere bæredygtig udvikling.

Rapporten offentliggøres få dage før verdens lande samles til en ny runde klimaforhandlinger ved COP20 i Lima, Peru.

Rapporten bliver præsenteret i Danmark torsdag den 20. november, kl 15:00 – 15:45 i FN Byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125