23948sdkhjf

Solcellevirksomhed har "lånt" sig til succes

Projektet Lån en Leder er nu i mål. Fynske Grøn Sol har benyttet hjælpen til at få et gennembrud på det afrikanske marked.
139 af Region Syddanmarks virksomheder har benyttet sig af muligheden for at hente en leder ind i forretningen lige dér, hvor de har haft brug for nye kompetencer. Det skriver Væksthus Syddanmark i en pressemeddelelse.

Væksthus Syddanmarks projekt, Lån en Leder, der har kørt de sidste to år, har givet virksomhederne forventninger til vækst.

For Svendborg-virksomheden Grøn Sol, der sælger solcelleløsninger, har Lån en Leder været lidt af et gennembrud. Virksomheden lånte en leder og fik ligesom de øvrige virksomheder i projektet dækket halvdelen af udgiften til den ledelsesekspertise, som de valgte.

Med hjælpen udefra har de fået fodfæste på det afrikanske marked, blandt andet gennem samarbejde med NGO’er og internationale virksomheder.

Fem lande
Der er netop indgået store aftaler om levering af solcelleanlæg i december til tre lande, Liberia, Guinea og Sierra Leone, ligesom virksomheden har fået fodfæste i Burundi og Niger.

- Landene satser på grøn strømforsyning som erstatning for, eller som supplement til strøm fra generatorer, der belaster miljøet og er en dyr energiform, siger Mads Halgaard Madsen, direktør i Grøn Sol A/S, der har syv ansatte og i udlandet opererer under navnet GSOL.

Med gennembruddet på det afrikanske marked, forventer Grøn Sol allerede i 2014 en markant højere omsætning.

- Alene i år er det vores mål at sælge for 4 millioner kroner i Afrika, siger direktøren og uddyber:

- Potentialet på det afrikanske kontinent er enormt. Det er områder uden veludbygget energi-infrastruktur. Her kan vi både sælge viden og løsninger, og med hjælp fra Lån en Leder, har vi nu fået os etableret.

Meromsætning
Og det er ikke kun Grøn Sol, som stråler. En effektprognose foretaget på de 139 virksomheder viser, at Lån en Leder er årsag til, at virksomhederne nu for alvor tror på mervækst.

- Vi kan se, at de virksomheder, som har benyttet sig af muligheden for at låne en leder har skruet markant op for deres forventninger til vækst. Flere af virksomhederne har allerede taget næste skridt på vækststigen, siger Kasper Aagaard, projektleder på Lån en Leder, Væksthus Syddanmark.

I gennemsnit forventer virksomheder en meromsætning – udløst af Lån en Leder – på 2,1 mio. kr. En gennemsnitlig mereksport på knap 1 mio. kr. og tilsvarende, at Lån en Leder medvirker til 1 ny arbejdsplads i gennemsnit over de kommende år pr. virksomhed.

Fakta om Lån en Leder
Lån en Leder har kørt i perioden 2012-2014 som et tilbud til virksomheder, hvor de har fået 50 procent i tilskud til indkøb af en erfaren leder, som kunne hjælpe med at udvikle forretningen. 139 virksomheder har benyttet sig af Lån en Leder. Væksthus Syddanmark har realiseret projektet i samarbejde med regionens klynger, lokale erhvervskontorer og syddanske kommuner. Lån en Leder er støttet af Syddansk Vækstforum og den Europæiske Socialfond.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096