23948sdkhjf

Industrivarme leverer biomasseanlæg til Vester Hjermitslev

Vester Hjermitslev Varmeværk har indgået aftale med virksomheden Industrivarme om levering og drift af et 1 MW stort biomasseanlæg.
Industrivarme lejer anlægget ud til Vester Hjermitslev Varmeværk.

Biomasseanlægget fyrer med træpiller, og anlægget skal være med til at sikre stabil og på længere sigt billigere varme til varmeværkets forbrugere.

Købsprisen på et nyt anlæg er cirka 2,5 millioner kroner, hvis man ikke lejer det.

- Fordelen ved at leje er, at varmeværket ikke gældsætter sig yderligere, og de har en fast månedlig udgift, som er kendt. Derudover kan de nemt omstille til et andet energianlæg, hvis tiden viser, at der er et mere attraktivt alternativ, fortæller Allan S. Jakobsen, administrerende direktør hos Industrivarme.

Nye tider i byen
Tidligere har Vester Hjermitslev Varmeværk fået varmen leveret fra Vester Hjermitslev Biogas, men biogasselskabet gik konkurs, og på den baggrund havde indbyggerne udsigt til en af landets højeste varmepriser ved produktion på varmeværkets egne kedler.

Derfor har varmeværket været nødsaget til at finde en anden løsning.

Varmeværkets bestyrelse havde en klar målsætning om at finde en leverandør, som kunne tilbyde en leveringsgaranti, som er billigere, end hvis varmeværket selv skulle producere varme på sine kedler.

Efter at have afsøgt markedet blev der indgået aftale med Industrivarme, som nu har leveret et 1 MW biomasseanlæg.

- Vi er glade for den løsning og ser frem til stabil varme til byen, siger Jesper Olesen, formand for Vester Hjermitslev Varmeværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11