23948sdkhjf

Finanslovsaftale: Millioner til grøn teknologi i varmeproduktionen

Regeringens klimaindsats styrkes med 450 millioner kroner de næste fire år. Det er blevet vedtaget i finanslovsforhandlingerne.
Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Midlerne målrettes tiltag, der styrker udbredelsen af nye teknologier på varmeområdet og reducerer udledningen af drivhusgasser, når de erstatter fossile brændsler i varmeproduktionen.

Etableres rejsehold
Konkret afsættes der 55,2 millioner kroner til et pilotprojekt om storskala varmepumper i 2015-2016, og der etableres rejsehold, som hjælper de decentrale varmeværker med konkret implementering af varmepumpeløsninger. Desuden afsættes der 60,9 millioner kroner til en geotermiordning. Til sammen er det en stor hjælp i omstillingen til grøn energi.

Dertil kommer, at finanslovsaftalen styrker Miljøministeriets pulje til grøn teknologi med 80 millioner kroner over de næste fire år. Dermed er der i alt afsat 153,7 millioner kroner til at støtte udvikling, test og demonstration af teknologiske løsninger, som bidrager til et bæredygtigt forbrug af ressourcer, og samtidig er med til at skabe og fastholde produktionsarbejdspladser i Danmark.

60 millioner til Grøn Omstillingsfond
I Erhvervs- og vækstministeriet tilføres Grøn Omstillingsfond i alt 60 millioner kroner i 2015-2018. De ekstra midler skal blandt andet styrke virksomhedernes udvikling af grønne forretningsmodeller, eksempelvis inden for cirkulær- og deleøkonomi. Desuden skal omstillingsfonden hjælpe virksomhederne til at blive endnu mere ressourceeffektive gennem genbrug og minimering af spild.

- Klimaudfordringerne er alvorlige, og de kræver handling nu. Derfor glæder jeg mig over, at finansloven sætter yderligere skub i Danmarks grønne omstilling. Med klimapuljer og konkrete tiltag til omstilling af energisystemet, rykker vi en tand nærmere det fossilfrie samfund, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen om finanslovsaftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094