23948sdkhjf

Ét kilometer transportbånd til Asnæsværkets nye kulanlæg

Sorø-firmaet Bøgeris Transportbånd er i fuld gang med at projektere og opføre et aflastningsanlæg for Dong Energy til kulhavnen på Asnæsværket i Kalundborg.
Det er Bøgeris Transportbånds største ordre nogensinde.

Opgaven er at opføre en såkaldt aflastningscentral til Asnæsværkets kulhavn, hvor de store skibe kommer ind for at få losset kul og træpiller af. Det er Bøgeris Transportbånds største ordre nogensinde til et tocifret millionbeløb.

- Vi er naturligvis stolte over, at Dong Energy har valgt vores projekt, og vi ser frem til at levere et toptunet anlæg til februar, siger direktør Hans Christian Nielsen, Bøgeris Transportbånd A/S om ordren.

200 tons stål
Aflastningscentralen er en del af moderniseringen af kulhavnen i Kalundborg og skal erstatte de to hidtidige lastekraner. Den nye central bliver opført som en stålkonstruktion, der indeholder fem transportører, der skal transportere skibenes last til de områder på havnen, som er indrettet til opbevare brændslet, indtil det skal anvendes på Asnæsværket.

Stålkonstruktionen består af 200 tons stål, dertil kommer fem transportbånd på henholdsvis 163, 90, 76, 36 og 10 meter, serviceplatforme, omlastestationer og understøtninger. I alt bliver der monteret næsten én km. gummi-transportbånd på anlægget.

Anlægget har en kapacitet på 800 tons kul eller træpiller i timen og det var afgørende for Dong Energy, at hele aflosningsproceduren blev betydeligt enklere i forhold til anvendelsen af de hidtidige kulkraner.

Det nye anlæg anvender mindre energi end kranerne og kan styres af én mand via i-pad eller anden mobil enhed.

Klar 1. februar
Anlægget skal være færdigt den 1. februar 2015. Bøgeris Transportbånd har i hele opførelsesperioden 10 mand på opgaven. Som led i ordre-processen har virksomheden opnået en ISO 9001:2008-certificering.

- Vi har valgt Bøgeris Transportbånd, fordi de er kommet med den bedste løsning set ud fra et økonomisk og driftsmæssigt perspektiv. Vi glæder os til samarbejdet og til at tage det færdige anlæg i brug, siger direktør Niels Christian Kjær, Dong Energy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094