23948sdkhjf

Dong-byggeri bliver 200 millioner billigere

Anlægsbyggeriet af den nye Dong-olieterminal i Fredericia er billigere end budgetteret.
Det skriver Fredericia Dagblad.

Prisen på cirka 1,8 milliarder kroner for nye installationer i Nordsøen og en stor udvidelse af Fredericia-råolieterminalen. Det er Dong-selskabet Dong Oil Pipe, der står for den store investering, hvor blandt andet otte kæmpestore gastanke bliver bygget.

-De udbud, vi fik ind på anlægsarbejderne her i Fredericia, var væsentligt lavere, end vi havde budgetteret med, og samtidig var der tale om en væsentlig mindre mængde forurenet jord, som vi skulle skaffe os af med i forbindelse med anlægsarbejderne, fortæller Lars Bach, direktør hos Dong Oil Pipe, som står for projektet, til Fredericia Dagblad.

Gas-afskibning
Dagbladet skriver, at der i øjeblikket er cirka 300 ansatte på byggepladsen i Fredericia, og det er ved siden af Shell-raffinaderiet. Det er den sicilianske entreprenør Solesi, der for tiden arbejder på udbygning af råolieterminalen.

Når terminalbyggeriet står færdig vil også kunne blive afskibet butan- og propangas fra Fredericia.


Fakta om udvidelse af olieterminalen

DONG Energy ejer olieterminalen i Fredericia
Terminalen modtager og behandler stabil råolie fra Nordsøen
CB&I ombygger olieterminalen således, at propan og butan kan udskilles fra råolien på terminalen. Råolie, propan og butan kan herefter udskibes separat.
Ombygningen omfatter i hovedtræk fraktioneringskolonner, afgasnings- units, lagertanke, udskibningsfaciliteter samt tilhørende overvågningssystemer.
Kilde: Dong Energys hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157