23948sdkhjf

Clever fordobler antallet af ladestationer

Samtidig forkortes ladetiden til 20-30 minutter for alle elbiler. Det sker som led i en ny offensiv strategi for infrastruktur til elbiler, der gør Danmark til et endnu mere attraktivt elbil-land.
Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Clevers ladenetværk opgraderes nu til alle stikstandarder og til at kunne hurtigoplade alle elbiler med i alt 263 nye ladepunkter.
I alt vil Clever med de nye planer for 2015 have mere end 543 ladepunkter med 22 kW, 43 kW og 50 kW hurtigopladning i Danmark. Det er mere end en fordobling af hurtiglade-mulighederne for elbiler i Danmark.

- Clevers plan for 2015 betyder en massiv forbedring af den danske infrastruktur til elbiler og vil gøre Danmark endnu mere attraktivt for internationale bilproducenter at lancere elbiler i og for danske forbrugere, der med ro i maven kan investere i en elbil, siger Lars Bording, administrerende direktør i Clever, og han understreger:

- Nogle må jo vise vejen, og det gør vi, så danskerne ved, hvad de kan regne med i forhold til opladnings-infrastruktur. Med Clevers nye planer for ladestationer i Danmark kommer elbilister ikke til at mangle opladning på farten. Det er klart, at vi selvfølgelig også har en forventning om, at der er politisk opbakning til at forlænge afgiftsfritagelsen af elbiler efter 2015 – for langsigtede rammevilkår for elbilen vil bidrage markant til at styrke trygheden hos forbrugerne, siger Lars Bording.

63 nye multi hurtiglade-stationer
Størstedelen af de nye ladestationer – 63 styk i alt – bliver multi hurtiglade-stationer med tre forskellige stik til hurtigopladning, nemlig ChademO-, Combo- og Type 2-stik og kan derfor oplade alle elbiler på 20-30 minutter til 80 procent – det vil sige både Volkswagen, BMW, Tesla, Renault og Nissan.

Der er både tale om en række helt nye placeringer af hurtiglade-stationer og udskiftning og opgradering af eksisterende ladestationer til den nye type med tre ladestik. Alle ladestationer står, så man kan udnytte tiden på farten bedst muligt, fx handle ind, mens elbilen lades op.

Clever åbnede i august den første af de 63 multi hurtiglade-stationer i Ringsted og har testet på dens performance. Den næste åbner fredag den 31. oktober i Slagelse og markerer startskuddet til de nye infrastrukturplaner.

Ladestationer skaber tryghed
Opladning på farten er for de fleste elbilister blot sekundær, da den primære opladning og mere end 90 procent af alle opladninger af elbiler foregår via ladeboksen hjemme eller på arbejdspladsen, hvor elbilen holder parkeret i længere tid ad gangen.

-For mange er det afgørende at vide, at der er god adgang til opladning på farten, før de tør købe ind på elbilen. Og det er der, samtidig med, at vores ladenetværk har en meget høj oppetid på 99,2 procent, siger Lars Bording.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125