23948sdkhjf

Dong frasælger del af gasfelt

Dong Energy har indgået aftale om at sælge fem procent af det britiske Edradour-felt til Total.
Det skriver Dong Energy i en pressemeddelelse.

Når feltet er færdigudbygget, vil Dong Energy have en 20 procent andel i de fire britiske felter, Laggan Tormore, Edradour og Glenlivet i området vest for Shetlandsøerne.
Total er den eneste medejer med 80 procent, og virksomheden er operatør af felterne.

Dong Energy og Total har besluttet sig for en fælles udbygning af Edradour og Glenlivet-felterne med tilkobling til Laggan-Tormores infrastruktur. Begge felter forventes at bidrage til produktion i 2018.

- Det er et stort skridt fremad for vores forretning i området vest for Shetlandsøerne. Aftalen om at gå videre med fælles udbygning af Edradour og Glenlivet understøtter vores langsigtede strategi om at opbygge en gas-hub og styrker vores produktionsgrundlag i regionen, siger Mike Smith, administrerende direktør for Dong Energys olie- og gasaktiviteter i Storbritannien.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke på DONG Energys tidligere udmeldte finansielle forventninger til regnskabsåret 2014 eller det forventede investeringsniveau for 2014-2015.

Fakta

Glenlivet
Feltet ligger 90 km nordvest for Shetlandsøerne på 435 meters vanddybde. Der blev gjort et gasfund i september 2009. Reservoiret udbygges med to brønde med en firesporet manifold på havbunden, og en 35 km produktionsrørledning kobles til Laggan-Tormores rørledninger.

Edradour
Feltet ligger 75 km nordvest for Shetlandsøerne på 300 meters vanddybde. Der blev gjort et gasfund i december 2010. Reservoiret udbygges med en enkelt brønd med en firesporet manifold på havbunden, og en 16 km produktionsrørledning kobles til Laggan-Tormores rørledninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141