23948sdkhjf

Fjernvarme rekord i Aalborg

Da den danske fjernvarmesektor torsdag indledte sit 56. landmøde, som traditionen tro afvikles i Aalborg Kongres & Kultur Center, var det med rekordmange deltagere. Næsten 2100 fjernvarmefolk deltager torsdag og fredag i landsmødet.
Med fadølsanlæg, Gammel Dansk, slik og småkager spredt ud på de mange træfpunktsstande ved årets landsmøde er der lagt op til to dages faglig hygge i Aalborg Kongres & Kultur Center. Og der er ingen tvivl om, at fjernvarmefolket har set frem til den årlige begivenhed, hvor gamle bekendtskaber genopfriskes og nye stiftes. Allerede længe inden den officielle åbning af landsmødet er de første fadøl tappet og Gammel Dansk er skænket op i små glas på bordene, og snakken går muntert igennem kongressens lokaler.

Temaet for årets landsmøde er Fjernvarme i forandring – et tema, der ifølge bestyrelsesformand i Dansk Fjernvarme, Uffe Bro, ikke handler om nogen ny øvelse for den danske fjernvarmesektor, men understreger at behovet stadig er her.

I sin åbningstale opridsede Uffe Bro nogle af de største udfordringer, som fjernvarmeværkerne i dag står overfor som blandt andet manglende klarhed omkring fremtidige afgifter samt ikke mindst problematikken omkring frit brændselsvalg, hvor nogle værker har fået lov til at selv at vælge brændselstype, mens andre fastholdes i den dyrere naturgas som brændsel. En problematik, som blandt andet klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen fik lov at stå på mål for. Men trods listige og kritiske spørgsmål fra en ivrig Clement Kjersgaard, der var blevet tildelt rollen som ordstyrer, kom der ikke nogen klar melding fra ministeren omkring en fremtidig ligebehandling af værkerne, når det gælder brændselsvalg.

Mere gavmilde var Folketingets energipolitiske ordførere fra Socialdemokraterne, Venstre og Radikale Venstre – Jens Joel, Lars Chr. Lilleholt og Andreas Steenberg, der alle var fortalere for, at barmarksværkerne selv skal have lov at afgøre, hvilken brændselsform de vil anvende.

Torsdagens program bød også på et kig ud over Danmarks grænser, hvor blandt andet udenlandsredaktør på Berlingske Anna Libak gav tilhørerne en grundig gennemgang af baggrunden for de igangværende gasforhandlinger mellem Rusland, Ukraine og EU. Mens direktør Paul Voss fra Euroheat & Power fortalte om sine tanker omkring EU og politikernes manglende erkendelse af opvarmningens rolle i et fremtidig europæisk energimix.

Afslutningsvist var der besøg af endnu en minister, denne gang skatteminister Benny Engelbrecht, der var inviteret til at tale om energiafgifter.

Landmødet forsætter fredag, blandt andet med uddeling af Fjernvarmeprisen 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094