23948sdkhjf

Gas gør transporten i Aalborg grønnere

Gasforsyningen i Aalborg Kommune vil med nyindkøbt gasbil vise vejen for, hvordan kommunen, erhvervsvirksomheder og private kan køre mere grønt.
Samtidig skal nye tankstationer i både Aalborg og Frederikshavn forsyne busserne på rute 73 med gas certificeret via Energinet.dk’s certifikatordning for biogas. Det oplyser kommunen.

Aalborg Kommune arbejder løbende på at optimere transporten, så den bliver mere klimavenlig og bæredygtig, og kommunen har lige nu gang i flere grønne initiativer – heriblandt gas.

- Vi vil gerne gå forrest og vise, at gas kan være en måde at gøre trafikken grønnere på. Gasbilerne har en rækkevidde, der svarer til enhver anden benzindrevet bil, så derfor er den også et rigtig godt alternativ til de, som kører langt. Og med vores helt egen hjemmefyldestation kan vi tanke om natten og køre direkte ud til kunderne, når vi møder ind om morgenen. Den mulighed har andre virksomheder også, hvis de gerne vil undgå at spilde tid på at tanke benzin, fortæller gasforsyningschef Henrik Andersen.

Nye tankstationer åbner i november
Sidst i november forventer HMN Gashandel A/S, et datterselskab i HMN Naturgas-koncernen, at åbne to nye tankstationer i det nordjyske – en i Frederikshavn og en på Troensevej i Aalborg. Her skal Arrivas busser, der kører rute 73 tanke gas om natten.

- Vi kan jo etablere gasstationer næsten overalt i Danmark. De første er bygget, og flere er på vej. Vi håber, at de ting vi nu sætter i værk kan give bidrage til at fjerne noget af den usikkerhed om gasdrevne køretøjer, som jo fortsat hersker i Danmark. I mange EU-lande har man for længst taget gasbilerne til sig, og nu sker der også noget herhjemme, siger Susanne Juhl, administrerende direktør i HMN Naturgas I/S, som er moderselskabet i HMN Naturgas-koncernen.

På tankstationen på Troensevej vil det formentlig også senere være muligt at tanke for alle med en gasbil – erhvervsdrivende og private.

Værd at vide
Det er ikke første gang, der er gasdrevne biler i Nordjylland. Fra midt i 1930’erne og op til 1950 kørte mange biler på naturgas udvundet i Frederikshavnsområdet, mens man i 70’erne og 80’erne kørte på flaskegas. Brændstoffet, som fyldes på gasbilerne i dag, er langt mere miljøvenligt end tidligere tiders gas, blandt andet fordi det kan være baseret på 100 % biogas.

Andre steder end i Aalborg er brugen af gasbiler allerede udbredt. NGF Nature var i 2011 først med hele 14 gasbiler, men også Skive, Holstebro, Fredericia, Odense og hovedstadsområdet bruger gas til busser og renovationsbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094