23948sdkhjf

EU stresstest viser god gasforsyningssikkerhed i Danmark

38 lande har testet, hvad der vil ske ved en længerevarende gaskrise.
EU-Kommissionen har offentliggjort resultatet af en stresstest, som blev gennemført i løbet af juli måned. Testen blev lavet for at svare på spørgsmål om EU’s afhængighed af russisk gasforsyning. Den blev foretaget i 38 europæiske lande, herunder EU-medlemsstater og nabolande.

- Det er en ambitiøs test, som Danmark er kommet godt ud af. Den viser, at vi har et robust gassystem, der kan modstå en relativ hård belastning, siger Christian Meinicke Andersen, systemdriftschef i Energinet.dk’s Systemdrift Gas.

Stresstesten analyserer forskellige scenarier, blandt andet et fuldstændigt stop for import af russisk gas til EU i en periode på seks måneder. Resultatet af testen viser, at den danske gasforsyningssikkerhed er solid. Kun i det tilfælde, hvor Rusland lukker for gassen i seks måneder, kombineret med en hård vinter samt med eksport af gas til vores nabolande, vil der kunne blive problemer med gasforsyningen til en mindre andel af de ”ikke-beskyttede kunder”.

- Vi hviler ikke på laurbærene, og vi vil prøve at gøre det det endnu mere spiseligt for de store industrivirksomheder, der bruger gas, siger Christian Meinicke Andersen.


Kilde: Energinet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095