23948sdkhjf

Det skal være slut med kul i 2025

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Pedersen vil nu fremskynde udfasningen af kul med fem år fra 2030 til 2025.
Det skriver dr.dk.

- Jeg har bedt mit embedsværk se på, hvad der kan gøres for at stoppe kulafbrændingen allerede om ti år. Det vil vi selvfølgelig gøre sammen med branchen. Jeg har ikke taget stilling til, hvordan vi skal nå målet. Men jeg vil gerne se på, om vi for eksempel skal forbyde kul, siger Rasmus Helveg Petersen til dr.dk.

I dag udgør kul lige under 20 procent af Danmarks samlede energiforbrug og skal efter planen være helt udfaset i 2030. Men nu lægger de radikale med ministeren i spidsen altså op til at den dato fremskyndes med fem år.

Mens forslaget får opbakning fra regeringspartneren Socialdemokraterne, så mener Venstre ifølge dr.dk, at en så hurtig omstilling kan skade den danske konkurrenceevne. Og også brancheforeningen Dansk Energi forholder sig kritisk overfor ministerens forslag.

- Hvis det, ministeren vil, er at lukke effektive danske kulkraftværker for så at øge den danske import af mere forurenende tysk brunkul, så er det jo helt tosset, siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, til dr.dk.

En arbejdsgruppe skal nu se på, hvordan kul kan udfases endnu hurtigere.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/10...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078