23948sdkhjf

Haderup Kraftvarmeværk investerer i solvarme

Virksomheden Industrivarme A/S i Storvorde i Nordjylland skal projektere, levere, montere og idriftsætte anlægget i Haderup.
Det skriver Industrivarme i en pressemeddelelse.

Haderup Kraftvarmeværk har en klar målsætning om at få sænket forbrugerpriserne på varme, og varmeværket er allerede på nuværende tidspunkt langt fremme i processen. Som yderligere tiltag har bestyrelsen besluttet at investere i et solvarmeanlæg på 4.233 kvadratmeter.

Myndighedsbehandlingen er godt i gang, og der er en forventning om opstart af anlægsprojektet ultimo 2014.

Industrivarme A/S står for projekteringen, leveringen, monteringen og idriftsættelsen af solvarmeanlægget.

Røggaskøler
Haderup Kraftvarmeværk producerer i dag varme på gasmotorer og en naturgaskedel. I de seneste år er det blevet til mere kedeldrift, og derfor blev der i 2013 iværksat en optimering af Haderup Kraftvarmeværks anlæg, dengang installerede Industrivarme A/S en røggaskøler på varmeværkets naturgaskedel.
Forbedringen har gjort, at virkningsgraden gennemsnitlig er gået fra 94 procent til 102 procent, hvilket i sidste ende er med til at sikre lavere varmeudgift for varmeværkets forbrugere, skriver Industrivarme i pressemeddelelsen.

Store forventninger til anlægget
Driftsleder Svend Jensen fra Haderup Kraftvarmeværk ser med stor glæde frem til, at solvarmeanlægget står færdigt, så forbrugerne kan få billigere og mere miljøvenlig varme.

- Jeg er glad for de forbedringer, som vi allerede har foretaget på vores naturgaskedel, og jeg er overbevist om, at investeringen i det nye solvarmeanlæg bliver en endnu større succes. Jeg har meget store forventninger til anlægget, og det er med stor tilfredshed, at jeg kan aflevere et toptrimmet og fremtidssikret kraftvarmeværk til nye kræfter, når jeg snart går på pension, siger Svend Jensen.

Fleksibilitet
Industrivarme har flere store solvarmeanlæg i ordre hos varmeværker, og virksomheden er leverandør til turnkey solvarmeanlæg, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper.
Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeprisen holdes på lavest mulige niveau, skriver virksomheden i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093