23948sdkhjf

E.On vælger ABB-løsning til elbilmotorvej

E.On løfter nu sløret for typen af hurtiglader, som selskabet etablerer ved rastepladser langs motorvejene i løbet af det næste års tid.
De første 13 hurtigladere vil være aktive allerede inden årets udgang, og til elbilmotorvejen har E.On valgt en totalløsning fra ABB, som understøtter alle elbiler og ladetyper, og bringer ladetiden helt ned på 20-25 minutter for en opladning på op til 80 procent af elbilens batteri. Det oplyser E.On i en pressemeddelelse.

Den valgte multi-hurtiglader leverer 50 kW DC opladning til elbiler med CHAdeMO og CCS standard og 43 kW AC opladning til de elbiler, der understøtter dette. En kapacitet der ifølge E.On er længe imødeset blandt elbilister.

E.On opsætter alle hurtigladerne ved rastepladser, som alle har servering og dermed giver elbilister mulighed for at udnytte ladetiden til at få en tiltrængt pause, drikke en kop kaffe og strække benene lidt. Turen i elbil mellem København-Aarhus vil med 2-3 hurtigladninger undervejs vare cirka 4 timer ved 110 km/t.

Afgørende for valget af en elbil
E.On mener, at valget af laderen, dens placering langs motorvejen og en hurtigere ladetid er afgørende for, hvor mange danskere der vælger at køre elbil.

- Selv om vi ser elbilen have størst potentiale i bynære områder lige nu, oplever vi at flere og flere også ønsker at kunne køre længere og mellem regionerne. Og her er hurtigladerne langs motorvejen løsningen. Vi har derfor valgt en hurtiglader af høj kvalitet, som kan lade alle typer elbiler hurtigt og effektivt og tilmed to ad gangen. Vores hurtigladere er tilgængelige for alle i elbil, men naturligvis billigst i brug for de der vælger at blive kunder hos os, fortæller adm. direktør fra E.On Danmark, Tore Harritshøj.

Ifølge E.On har de fleste elbiler stadig strøm på batteriet, når de kommer til ladestedet. I praksis vil ladetiden derfor ofte være kortere end 20-25 minutter. E.On sætter de 13 første hurtigladere op langs korridoren mellem København og Århus (og ved Farøbroen).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094