23948sdkhjf

Kæmpe solcelleanlæg på vej mellem Herning og Holstebro

Solenergi Danmark barsler med endnu et stort solcelleprojekt. Denne gang er det 175 hektar jord på en række marker mellem Herning og Holstebro, der er udset til det omfattende energiprojekt.
Det skriver AOH.dk

Nærmere bestemt planlægger Solenergi Danmark at opføre solcelleanlæg på en række marker mellem småbyerne Vildbjerg og Sørvad. Planen er, at de mange solceller skal kunne producere 70 megawatt elektricitet om året svarende til 21.000 gennemsnitshusstandes strømforbrug.

Men før Solenergi Danmark med direktør Anders Ztorm i spidsen kan gå i gang med at realisere det ambitiøse projekt skal politikerne i Herning Kommune dog først give grønt lys til projektet, hvorefter der skal laves VVM-screening og miljøundersøgelser samt tre nye lokalplaner for de tre områder.

Investorerne til projektet er ifølge Anders Ztorm allerede på plads.

-Investorerne er pensionskasser, men jeg kan ikke afsløre navnene endnu. For pensionskasser er det interessant med en relativt sikker investering, der giver et fast afkast i 10 år, fortæller Anders Ztorm.

Solenergi Danmark, der har hjemme i Havndal i Himmerland, planlægger et lignende projekt på forskellige steder i Randers.

Originalartikel: http://aoh.dk/artikel/solceller-p-245-fodboldbaner
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08