23948sdkhjf

Prisen på vindmøllefundamenter skal med ned

Når ikke prisen på selve møllen kan drives længere ned er det tid til at se på de andre elementer af en havvindmølle, og her er fundamenterne et oplagt sted at begynde.
Det skriver EnergiWatch.

Siemens har igennem længere tid arbejdet på at udvikle egne fundamenter, og heller ikke for MHI Vestas er ideen om egne fundamenter fremmede. Frem til 2012 havde Vestas faktisk planer om at udvikle et fundament til sin store havvindmølle, men planerne blev skrottede, da den økonomiske situation i Vestas så sortest ud omkring årsskiftet 2012.

Men det betyder ikke, at Vestas ikke længere kan se fordele ved selv at udvikle vindmøllefundamenter. I dag kan selve møllen nemlig let udgøre mindre end halvdelen af de samlede anlægsomkostninger. Og mens møllerne er blevet billigere, er eksempelvis fundamenterne blevet dyrere, skriver mediet.

- Vi har ikke noget med fundamenter at gøre. Det er kunderne, der designer og står for fundamenterne, men det er klart, at vi er lige så interesserede som Henrik Stiesdal (Siemens' tekniske chef, red.) i, at hvis ikke vi gør noget i forhold til at drive cost of energy ned på hele fundament-siden og balance of plant-siden (fundamenter, kabler, installation etc.), så på et eller andet tidspunkt kan vi ikke drive prisen på møllerne længere ned, siger Torben Hviid Larsen, chief technology officer hos MHI Vestas Offshore Wind, til EnergiWatch.

Originalartikel: http://energiwatch.dk/secure/Energinyt/R...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078