23948sdkhjf

Højere CO2-priser vil booste dansk eksport af energiløsninger

Det mener Dansk Energi, der efterlyser et indgreb i EU’s skrantende kvotemarked som en del af de forestående forhandlinger om EU’s 2030-klimamål.
Det skriver Jyllands-Posten.

Den danske eksport af energiløsninger har i de senere år været i hastig fremmarch og satte sidste år rekord med 67,6 mia. kr., hvor af de 65 procent kom fra eksport til de øvrige 27 EU-lande. Og det europæiske kvotemarked er ifølge avisen altafgørende for den danske eksport af energiløsninger, da det er hjørnestenen i EU’s grønne omstilling, og det der får EU-landene til at omsætte ord til handling, når det handler om en CO2-fri fremtid.

Derfor er det også afgørende, at CO2-prisen er så høj, at det gør ondt for virksomhederne forsat at svine med CO2. EU-Kommissionen meldte i 2008 ud, at en kvotepris i niveauet 150-300 kr. kunne sikre dette. I dag er prisen imidlertid dalet til 45 kr.

Brancheorganisationen Dansk Energi mener derfor, at det vil være omsonst for EU’s stats- og regeringschefer at nå til enighed om klimamålene frem mod 2030, når der er topmøde i slutningen af ugen, uden også at drøfte det kuldsejlede kvotemarked.

- Vi vil nå vores klimamål i Europa mere omkostningseffektivt, hvis vi lader kvotesystemet drive noget mere. Derfor mener vi, at kvotesystemets rolle bør være en topprioritet både for regeringen og for en ny EU-Kommission, siger direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, således til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078