23948sdkhjf

Xergi bygger biogasanlæg til glæde for svensk transport

Transportsektoren i Stockholm kan se frem til en grønnere profil, når Xergi leverer et nyt biogasanlæg til Scandinavian Biogas Fuels. Anlægget skal levere otte millioner kubikmeter bionaturgas.
Sverige har gennem mange år udbygget produktionen af biogas for at kunne forsyne transportsektoren med grøn energi. Scandinavian Biogas Fuels leverer i dag 15 millioner kubikmeter biogas til transport i Sverige, og med det nye anlæg – Scandinavian Biogas Sofielund – vil produktionen blive øget med yderligere otte millioner kubikmeter. Det skriver Xergi i en nyhed på sin hjemmeside.

Anlægget, der bliver etableret i Sofielund i det sydlige Stockholm, skal blandt andet omdanne husholdningsaffald til biogas. Gassen skal efterfølgende renses i et tilhørende opgraderingsanlæg, som Scandinavian Biogas Fuels installerer.

- Hos Scandinavian Biogas Fuels er vi glade for samarbejdet med Xergi, og vi ser frem til en stor fælles succes i de kommende år. Otte mio. Nm3 biometangas svarer til, at 5000 biler kan køre 20.000 km/år. Dette betyder en CO2 reduktion på 13 mio. kg, hvis man sammenligner med benzin som primær energikilde, siger CEO Matti Vikkula fra Scandinavian Biogas Fuels AB i nyheden.

Og også Xergi glæder sig over projektet.

- Vi er glade for den store tillid, som det gode samarbejde med Scandinavian Biogas Fuels bærer præg af. Samtidig er vi stolte over, at Xergis biogasteknologi snart vil bidrage til, at bilister og vognmænd i Stockholm kan forbedre klimaregnskabet og reducere udledningen af blandt andet miljøskadelige partikler fra bytrafikken, siger administrerende direktør Jørgen Ballermann fra Xergi i nyheden.

Anlægget bliver bygget til at kunne behandle 100.000 tons forbehandlet husholdningsaffald og andre restprodukter om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171