23948sdkhjf

Tætte netværk skaber medvind i Midtjylland

De sidste tre år har et stort omstillings- og innovationsprojekt bidraget til, at de midtjyske underleverandører i vindindustrien er blevet bedre til at netværke, samarbejde og tænke i nye baner.
Den midtjyske vindindustri er inde i en særdeles positiv udvikling. Sådan lyder den overordnede konklusion på slutevalueringen af det treårige projekt ’Udvikling og omstilling i vindmølleindustrien i Region Midtjylland’, også kaldet omstillingsprojektet, der har favnet godt 100 virksomheder i regionen.

Gennem analyser, strategiseminarer, netværksgrupper og udviklingsaktiviteter for virksomhederne er der sat fokus på at øge underleverandørernes evne til at navigere og samarbejde i en vindindustri, der ikke kun er i rivende udvikling, men også midt i en brydningstid. En af flere tendenser er, at producenterne efterspørger systemløsninger og i mindre omfang ikke længere arbejder med en bred pallette af underleverandører - og det stiller krav til, at underleverandørerne finder ind i nye roller og skaber nye samarbejder. Indsatsen mod at hjælpe leverandørerne med at efterleve tendensen ser ud til at have båret frugt.

Af den nyudgivne slutevaluering fremgår det blandt andet, at de deltagende virksomheder ikke er i tvivl om, at det har været udbytterigt og gavnligt for dem at deltage. De fremhæver, at nye samarbejdsrelationer og netværk har styrket deres forretningsgrundlag, så de efter projektet er bedre klædt på til at imødekomme udfordringer på markedet og gribe nye forretningsmuligheder. Især virksomhedernes netværk har ændret sig markant i perioden og er nu dobbelt så tæt som ved projektets begyndelse i 2011.

Netværket er uvurderligt
Og noget tyder på, at samarbejde og netværk er nøglen til succes hos underleverandørerne. Rapporten viser, at de virksomheder, der har deltaget i netværksaktiviteterne, har både højere produktivitet og større udvikling i omsætning end de virksomheder, der ikke deltog i de specifikke netværksaktiviteter. Et resultat der ikke overrasker Vindmølleindustriens vicedirektør Jakob Lau Holst:

- Som brancheforening arbejder vi målrettet med at styrke relationerne mellem vores medlemmer, og vi opfordrer til aktiv deltagelse i dybe netværksprojekter. Det gør vi, fordi vi ved, at virksomheder der befinder sig i tætte netværk, har en mere gunstig udvikling i deres konkurrenceevne.

Med slutevalueringen kan der således sættes punktum for et vellykket projekt med aktiviteter og tiltag, der har virket som forventet og ønsket. Det glæder Vindmølleindustriens projektchef Kim Nedergaard Jacobsen, der også er godt tilfreds med det gennemførte resultat og især fremhæver samarbejdsvilligheden mellem de mange parter.

- Der er tale om et omfattende og komplekst projekt med mange forskellige aktiviteter over godt og vel tre år. De gode resultater er blevet skabt i tæt samarbejde mellem virksomheder og proaktive medarbejdere, som har set fordelen i projektet og netværket, slutter han.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11