23948sdkhjf

Brønderslev Kommune udskriver ekstraregning til fjernvarmeværker

Et flertal i økonomiudvalget i Brønderslev Kommunale udskriver ekstraregning til alle forsyningsselskaber og varmeværker i kommunen.
Varmeværker og andre forsyningsselskaber i Brønderslev Kommune skal til at betale ejendomsskat. Også selv om regningen for forsyningsselskabernes ekstraudgifter sendes direkte videre til forbrugerne, herunder Brønderslev Kommune selv.

Forsyningsselskaberne har været fritaget for ejendomsskat, men loven kræver, at aktieselskaber betaler ejendomsskat, og dermed er Brønderslev Kommune nødt til at begynde at sende en opkrævning til Brønderslev Forsyning A/S.

De øvrige forsyningsselskaber i kommunen er ikke A/S og kunne derfor beholde deres fritagelse for ejendomsskat. Men flertallet i økonomiudvalget mener det er mest retfærdigt, hvis alle selskaberne betaler.

- Det er godt nok træls, men når der skal betales, betaler alle, mener borgmester Mikael Klitgaard (V).

Ekstraudgifterne til forbrug vil æde hele kommunens ekstraindtægt fra ejendomsskat, og mere til, mener flere varmeværker.

Kommunens egne beregninger viser, at det bliver nogenlunde udgiftsneutralt.

- Det er korrekt, at mister 90 procent af indtægten i udligning, men det er det samme med de andre skatter. Vi skal tænke samlet på Danmark og ikke kun på Brønderslev Kommune, siger borgmesteren.

Et mindretal bestående af Karsten Frederiksen (K), Bendt Danielsen (UP) og Claus Kongsgaard (V) vil kun kræve ejendomsskat hvor loven kræver det - hos Brønderslev Forsyning.

- I sagsfremstillingen ser det ud til at blive nogenlunde udgiftsneutralt, men alene risikoen for at det kan komme til at koste kommunen ekstra penge gør, at jeg ikke kan gå ind for det. Det er urimeligt at pålægge forbrugerne og kommunen selv ekstra udgifter, mener Bendt Danielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109