23948sdkhjf

Iværksættervirksomhed finder fejl på solcelleanlæg

EmaZys Technologies, der har adresse i Green Tech Center i Vejle, har udviklet et nyt måleapparat, der hurtigt kan afsløre fejl på solcelleanlæg. Solcellefirma kalder det for banebrydende.
Det skriver ingeniøren.

Siden 2011 har fire udviklere og en direktør i den jyske iværksættervirksomhed EmaZys Technologies arbejdet med at udvikle et apparat, der med én måling kan lokalisere fejlen i et træt solcelleanlæg og dermed hurtigt klarlægge, om det blot er enkelte solpaneler eller et helt anlæg, der skal udskiftes.

Det kan ifølge opfinder Anders Rand Andersen, der har en ph.d. i fysik, spare servicemontører meget tid i forhold til alternativer, som er at måle elektrisk effekt på panelerne enkeltvis med dyre og komplicerede apparater.

- Vores teknologi bygger på såkaldt impedans-spektroskopi, hvor man sender små sinussignaler ind i systemet og analyserer på den strøm, der opstår. Ved at sende signaler med forskellig frekvens får man et spektrum, der gør, at man også kan lokalisere, hvor en eventuel fejl befinder sig, siger Anders Rand Andersen til Ingeniøren.

Og at apparatet også virker i praksis kan projektleder i solcellevirksomheden solarpark.dk, Kent Cording skrive under på. Han har været med til flere fieldtest med apparatet og kalder overfor Ingeniøren princippet for banebrydende.

- Det er rigtig godt, at serviceteknikeren kan se fejlen og dens placering med bare én måling på en hel park – ikke mindst i en tid, hvor lønudgifterne har så stor betydning, siger han til Ingeniøren.

EmaZys ser ifølge Ingeniøren et stort marked for sit produkt i tak med, at den voksende solcellebestand ældes. EmaZys har nu beskyttet sit koncept gennem to patenter i Danmark, og virksomheden har ansøgninger inde på to patenter i Europa, USA, Kina, Japan og Indien.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/nyt-maaleapparat-a...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095