23948sdkhjf

Åbne kort skal reducere prisen på havvind

Dong vil nu dele sine erfaringer omkring havvind med både universiteter, underleverandører og konkurrenter. Formålet er at reducere prisen på havvind.
Det store spørgsmål i vindbranchen lige nu er, hvordan man gør havvind konkurrencedygtigt, og store dele af branchen har sat sig det mål, at omkostningerne skal ned med 40 procent inden 2020. Dong Energy vil nu hjælpe branchen på vej ved at dele mange af sine erfaringer med resten af vindbranchen. Det skriver Berlingske Business.

- Vi tror på, at vi gennem deling af løsninger kan hjælpe industrien på plads. Vi har brug for, at viden bliver delt, så det ikke kun er Dong Energy, der bygger offshore-vind, men at det er hele industrien, der lykkes, siger Tove Feld, der er vice president i Dong Energy Wind Power, til Berlingske Business. Hun mener, at Dong Energy som markedsførende på området har en forpligtigelse til at hjælpe industrien på vej.

Tove Feld forklarer overfor Berlingske Business, at Dong Energy blandt andet vil gå forrest i et forsøg på at introducere standardmoduler og industrikrav, så alle underleverandører ved, hvad de har med at gøre. Og samtidig vil energigiganten dele flere innovative teknologier, som for eksempel selskabets nye sugebøttefundament.

Selskabet strategiske overvejelser vil Dong Energy dog ikke dele, ligesom der kan være nogle data fra selskabets vindvarme, som ikke vil blive delt af kommercielle årsager, oplyser Tove Feld overfor avisen.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062