23948sdkhjf

Dansk bølgekraft-designer jagter kapital

Tommy Larsen er klar til en afgørende test af det bølgekraftanlæg, han selv har designet. Næste mål er et anlæg i fuld skala, men det kræver nye investorer.
Blandt andet med et tilskud på 4,2 mio. kr. fra Energinet.dk har Tommy Larsen bygget et bølgekraftanlæg i skala 1:50. Det er han for øjeblikket ved at pakke ned for at transportere til Edinburgh, hvor det skal testes hos FloWave Ocean Energy Research Facility. Det skriver Fredericia Dagblad.

- Bassinets runde form betyder, at bølgerne ikke har reflektioner og kan komme fra flere retninger, så man for alvor kan efterligne et stormfuldt hav. Det unikke er, at det er rundt, og at det kombinerer bølger og strøm, siger Tommy Larsen til avisen.

Ifølge designeren selv kan anlægget sammenlignes med en bevægelig skibsstævn. Anlægget er monteret med en række rotorer, der på skift producerer elektricitet, og modsat andre bølgekraftanlæg kan det vende sig op mod vinden og bølgerne.

Tidligere har det franske energiselskab Éléctricity de France vist interesse for opfindelsen, og Tommy Larsen vurderer, at en fuldskala-test vil koste ca. 100 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14