23948sdkhjf

Frank Jensen sælger danske klimaløsninger i New York

Københavns overborgmester Frank Jensen er i New York til FN’s klimauge for at sætte fokus på storbyers vigtige rolle i klimakampen og for at deltage i bynetværket C40’s styregruppemøde.
Han skal desuden åbne House of Green i forbindelse med DI’s Danish Cleantech Hub i New York, der skal hjælpe danske virksomheder ind på det amerikanske marked.

- Verdens storbyer spiller en afgørende rolle i den internationale klimakamp. I New York vil jeg dele erfaringer fra København, hvor vi har haft succes med at koble vores klimaindsats med økonomisk vækst og jobskabelse. Det handler i bund og grund om at skabe rene byer med høj livskvalitet, hvor borgerne kan bo og arbejde uden at bekymre sig om forurening, siger Frank Jensen og tilføjer:

- Det er en stor anerkendelse af vores klimaindsats, at vi er indtrådt som medlem af C40’s styregruppe og nu får mulighed for at bidrage til at udstikke kursen for grøn omstilling i verdens storbyer.

Byerne står for 70 procent af verdens CO2-udledning, og det har derfor stor effekt, når byer vælger at gå i Københavns fodspor og nedsætte CO2-udslippet. Københavns Kommune vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad og har allerede nedbragt udledningen med 40 procent siden 1995.

Mandag deltog Frank Jensen i C40’s styregruppemøde, hvorefter han holdt en tale ved FN’s Climate Group sammen med C40’s formand, Rio de Janeiros borgmester, Eduardo Paes. Tirsdag deltager Frank Jensen i åbningen af FN’s Climate Summit i FN Byen.

House of Green
København leder i forvejen et netværk for grøn vækst i C40, der arbejder for nye måder at koble bæredygtig byudvikling, innovation og jobskabelse. Her har København og New York arbejdet tæt sammen, hvilket har åbnet amerikanernes øjne for danske cleantech-virksomheders grønne løsninger.

Mandag åbnede Frank Jensen det nye House of Green i DI’s nye kontor i New York, kaldet Copenhagen Cleantech Hub, der skal hjælpe danske cleantech-virksomheder med at komme ind på det amerikanske marked. House of Green og Danish Cleantech Hub er blevet en realitet på grund af Københavns samarbejde med bystyret i New York.

- House of Green og Danish Cleantech Hub vil bringe danske virksomheder tættere på amerikanske udbud og kontrakter, og jeg er overbevist om, at et tættere samarbejde inden for cleantech vil være til fordel for begge byer og bidrage til at skabe job og vækst til københavnerne, siger Frank Jensen.

New York vil i de kommende år investere 20 mia. dollars i klimatilpasning og bæredygtig byudvikling. Danske cleantech-virksomheder er førende på området, men det kan være svært at komme ind på det amerikanske marked. Danish Cleantech Hub skal hjælpe med at åbne døre hos amerikanske myndigheder og virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063