23948sdkhjf

Solcellebranchen føler sig holdt for nar

Nye spørgsmål fra EU-Kommissionen til den danske solcellestøtte vil koste arbejdspladser og lukkede virksomheder i solcellebranchen.
Det skriver Epn.dk.

- Solcellemarkedet er nu sat helt i stå, og man holder en branche for nar. Derfor frygter vi, at mange aktører i branchen nu vælger at opgive, siger Signe Antvorskov Krag, der er formand for VE-Byg under Dansk Byggeri, til Epn.dk.

Nødråbet kommer efter at EU-Kommissionen endnu engang har forlænget godkendelsesproceduren for de danske solcelleregler ved at kræve yderligere svar af Energistyrelsen.

Dermed er det forsat uvist, hvornår den næste solcellepulje kan blive frigivet, en pulje der ellers har skabt en vis optimisme i solcellebranchen.

Endnu en udskydelse af, hvornår puljen vil blive frigivet, vil ifølge Signe Antvorskov Krag betyde, at solcellefirmaer begynder at lukke forretningen, fordi de simpelthen ikke kan leve med den usikkerhed, der er forbundet med ikke at have nogen klar tidshorisont.

- Uvisheden har sat markedet i stå, fordi firmaerne ikke ved, hvilke regler der er gældende. Det betyder, at hverken sælgere eller købere tør at handle. Det frustrerende er, at vi end ikke ved, hvad det er, EU-Kommissionen nu vil have svar på, siger hun til Epn.dk.

Originalartikel: http://epn.dk/brancher/energi/alternativ...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078