23948sdkhjf

Danske solcelleejere snydes for penge

EU-kommissionen dumper dansk solcelleordning. Dansk minister vil nu finde en løsning på striden.
Mere end 1000 danske solcelleejere har penge til gode, men kan først få dem udbetalt, når den danske stat er nået til enighed med EU-kommissionen.

Det skriver epn.dk.

Danske solcelleejere havde håbet på at de kunne sælge deres overskudsstrøm til staten, men ingen har fået de penge, som staten har stillet i udsigt, skriver epn.dk.

For to år siden indførte Folketinget en ny nettobaseret timeafregning, som betød, at alle nye solcelleejere ville få udbetalt 130 øre for hver kilowatt, man havde i overskud og som kunne leveres til elnettet.

Fordi udlandet udelukkes
Den ordning mener EU-kommissionen dog er i strid med konkurrencereglerne. Ordningen støtter kun overskudsel fra danske solceller og ikke solcelle-el, som er produceret i udlandet.

Derfor har ordningen været i bero, men klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen siger i en pressemeddelelse, at han vil finde en løsning med EU-kommissionen.

- Sagen har skabt usikkerhed blandt både virksomheder og borgere om afregningspriser på el og om de lempelser af PSO’en, vi gennemførte i vækstaftalen. Den usikkerhed kan vi ikke leve med, og jeg vil derfor personligt følge op over for EU’s konkurrencekommissær, udtaler Rasmus Helveg Petersen.

Læs hele historien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093