23948sdkhjf

Flere solcellespørgsmål fra EU-Kommissionen

Afklaringen omkring dansk statsstøtte til solceller og en planlagt pulje til private husstande trækker forsat ud. EU Kommissionen har endnu engang sendt nye spørgsmål i sagen, der tidligst forventes at få en afgørelse efter, at den danske PSO-problematik er løst.
Europa-Kommissionen har fortsat ikke afgjort, hvorvidt solcellestøtten, som vedtaget ved lov nr. 900 af 4. juli 2013, er i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler. Europa-Kommissionen har i stedet den 11. september 2014 sendt nye spørgsmål til statsstøttesagen. Det oplyser Energistyrelsen.

Da de midlertidigt forhøjede afregningssatser for overgangsordninger og den fremtidige pulje til private husstande på 20 MW i årene 2013-2017 først kan sættes i kraft i det omfang og fra det tidspunkt, de godkendes af Europa-Kommissionen, betyder de nye spørgsmål, at en endelig afgørelse endnu engang bliver udskudt.

Den danske støtte til sol, der delvist finansieres via PSO-tariffen, forventes ikke godkendt af Kommissionen, før der er fundet en løsning på Kommissionens spørgsmål til finansieringen af det danske PSO-system. Det oplyser Energistyrelsen.

Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079