23948sdkhjf

Skifergasboringer giver forhøjet risiko for sygdomme

Ny amerikansk forskning fra Yale University viser, at naboer der bor mindre en kilometer fra en skifergasboring i højere grad lider af forskellige sygdomme, end folk der bor to kilometer fra boringen.
Det skriver Ingeniøren.

Undersøgelsen, som er den hidtil største, der har studeret skifergas-naboers generelle helbredstilstand, viser en hyppigere forekomst af hud- og åndedrætssygdomme som eksempelvis næseblod, udslæt og svidende øjne hos de nærmeste naboer til en skifergasboring. Faktisk døjer de nærmeste naboer fire gange oftere med sundhedsproblemer, end folk der bor længere væk.

Forskerer fra Yale University har ifølge Ingeniøren og New Haven Register undersøgt 492 mennesker i Washington County, Pennsylvania, fra 180 tilfældigt udvalgte hjem.

Studiet siger ikke noget om, hvorvidt boringerne er direkte skyld i den højere forekomst af helbredsproblemer. Men ifølge Ingeniøren skriver forskerne i deres konklusion, at deres fund er så signifikante, at man bør undersøge årsagssammenhængen.

- For mig er det en stærk indikator for, at det er nødvendigt, at få undersøgt situationen nærmere - og ikke ignorere det, siger professor Peter Rabinowitz, der er hovedforfatter til studiet, ifølge Ingeniøren til New Haven Register.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/naboer-til-skiferg...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094