23948sdkhjf

Fjernvarmebranchen øger omsætningen med 1 mia. kr. årligt

Den danske fjernvarmebranche har siden 2007 øget omsætningen 44 procent. I dag udgør den 33,6 mia. kr., og frem mod 2020 vil den vokse med mere end 1 mia. kr. årligt.
Det viser en ny rapport fra Fjernvarmeindustrien, der samtidig spår om grøn vækst, arbejdspladser og store CO2-gevinster.

Beskæftigelsen er ifølge rapporten allerede øget med 19 procent, og eksporten er øget med 36 procent. CO2-udledningen er reduceret med 44 procent, og samtidig er forsyningssikkerheden forbedret.
Og forventningerne til de kommende år er positive. Fjernvarmebranchen forventer således, at beskæftigelsen i Danmark frem mod 2020 vil være øget med yderligere 13 procent, og eksporten fordoblet til at udgøre 20 mia. kr.

- Danmark er internationalt førende inden for fjernvarme og fjernkøling. Danske virksomheder har kæmpe succes på de internationale markeder, fordi vi kan levere helhedsløsninger, som er energibesparende og dermed sparer både CO2-udledning og omkostninger til brændsler, siger direktør Lars Hummelmose fra Fjernvarmeindustrien, der er eksportorganisationen for fjernvarme- og fjernkølingssektoren.

Fjernvarmebranchen beskæftiger 10.900 folk. Dette tal forventes at vokse til 12.300 i 2020. Rapporten ”Fjernvarmebranchen” er udgivet af Fjernvarmeindustrien og kan findes på www.fjernvarmeindustrien.dk .
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062