23948sdkhjf

EU slår energi og klima sammen

Fremover får klimaområdet ikke en selvstændig kommissær meddeler EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker.
I stedet slås de to områder sammen, og det bliver Spaniens tidligere landbrugsminister Miguel Arias Cañete, der bliver klima- og energi-kommissær. Det skriver DR.dk.

Beslutningen om at droppe klimaområdet som selvstændigt kommissariat bliver dog modtaget med blandede reaktioner. Fra venstre side af dansk politik er man skuffede over beslutningen, og blandt andet Jeppe Kofoed, der er medlem af Europaparlamentet for Socialdemokraterne, betegner det som et kæmpe tilbageskridt for klimakampen i Europa.

- Det sender et helt forkert signal til resten af verden, at vi i EU tilsyneladende ikke kan afse bare én kommissær ud af 28 til at tage sig af en af verdens mest påtrængende kriser, siger han til DR.dk.

Omvendt håber klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen fra De Radikale og afgående klimakommissær Conny Hedegaard fra de Konservative, at en sammenlægning netop kan betyde en styrkelse af klimaarbejdet.

- Det giver ikke nogen mening at snakke energi uden at snakke klima, og det giver ikke nogen mening at lave energipolitik uden at lave klimapolitik, siger Conny Hedegaard til DR.dk.

Originalartikler:
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/09/...
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/09...
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/09...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063