23948sdkhjf

Ekspert sår tvivl om grønheden i biogas

Den grønne tænketank Concito sætter spørgsmåltegn ved om biogas nu også er så miljøvenligt som det påstås. Man frygter at der ikke er nok affald til at dække biogasanlæggenes behov.
Biogasanlæggene popper op i landsskabet som små paddehatte – senest har man taget første spadestik til et stort biogasanlæg i Tønder. Men nu sår videnschefen hos den grønne tænketank Concito tvivl om grønheden i biogas, skriver DR.dk/syd.

Årsagen er ikke de 75 procent af biogassen, der skal produceres ved at afgasse gylle og afbrænde andre typer af affaldsprodukter såsom majs, roer, græs og slam, men spørgsmålet om hvor de sidste 25 procent skal komme fra.

Videnschef hos Concito Torben Chrintz påpeger, at biogasanlæg som udgangspunkt er godt for miljøet, men at vi er ved at bygge så mange af slagsen i Danmark, at det kan blive svært at skaffe råvarer til dem.

- Når man ikke kan skaffe affald til at putte i biogasanlægget, så begynder man at dyrke energiafgrøder ude på markerne for eksempel majs. Og så er det hverken godt for klima eller miljø længere, siger Torben Chrintz til DR.dk.

Mængden ikke et problem
Hos Envo Group, der skal producere biogassen på anlægget i Tønder, mener direktør Bo Asmussen ikke, at det bliver noget problem med mængden af affald.

- Vi arbejder på, at vi skal effektivisere anlægget så meget, at vi kan reducere mængden af affald voldsomt, siger Bo Asmussen, der afslører at man i øjeblikket arbejder på at finde alternative affaldsprodukter.

En fremgangsmåde, der i følge Torben Chrintz er mulig, men meget usikker.
Kommenter artiklen (9)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125