23948sdkhjf

Dong-ejet britisk havmøllepark sender sin første strøm i land

Den første elektricitet fra havmølleparken Westermost Rough, som ligger ud for Storbritanniens østkyst, er nu sendt i land.
- Vi har nået denne store milepæl mindre end en måned efter den vellykkede opførelse af den første af 35 Siemens 6 MW-vindmøller. Nu begynder vindmølleparken at tage form, lyder det fra Dong Energy, der ejer 50 procent af parken.

Den næste generation Siemens 6 MW-vindmøller, som for første gang bliver anvendt kommercielt, er et vigtigt skridt i bestræbelserne på at reducere prisen på energi fra havmøller. Med det første parti vindmøller, som netop er blevet installeret, betyder det, at strøm fra den første mølle nu bliver eksporteret til det nationale elnet.


- Processen er forløbet ualmindeligt godt. Vi kom vel igennem spændingssætningsprocessen op til den første strøm takket være en stor indsats fra hele teamet på land, der er ansvarlig for transformerstationen, offshore anlægsteamet, vores leverandører og hele linjeorganisationen, der støtter os, siger Sam Hall, Lead Commissioning Manager for Westermost Rough.

- I begyndelsen af august satte vi spænding til nettet gennem vindmølleparkens transmissionssystem, og vi har siden arbejdet på installationen og idriftsættelsen af det første parti vindmøller. I løbet af de kommende uger vil de første møller producere ren, grøn elektricitet hvorved parken vil levere strøm til det britiske elnet, forsætter han.

Når alle 35 møller er på plads, hvilket er planlagt til det første halvår af 2015, vil havmølleparken kunne producere op til 210 megawatt elektricitet, hvilket er en tilstrækkelig kapacitet til at opfylde det årlige elforbrug i cirka 200.000 britiske hjem.

Et team på omtrent 50 personer, som har til huse på Dong Energy's kontor på Fish Dock i Grimsby på den engelske østkyst, leder byggeriet af Westermost Rough, som ligger otte kilometer ud for Holderness kyst. På Royal Dock i Grimsby er man ved at opføre den permanente base til drifts- og vedligeholdelsesorganisationen, der skal drive og vedligeholde parken over dens 25-årige levetid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.058